Endüstriyel Yapı Market Ürünleri - İkmal Teknik A.Ş. Resmi Online Mağazası

Image
  • 19.08.2023

Astar Boya Nedir? Nasıl Kullanılır?

Astar boya, boyaya kilitlenecek bir şey vermek için boyamadan önce yüzeylere uygulanan bir maddedir. Çıplak bir duvardan daha sağlam bir taban sunmanın dışında, yüzey lekelerini gizlemek için geliştirilmiştir. Böylece sadece renk parlar. Astar, koyu renklerin tonunu açmada da çok etkilidir.  Evet astarlama boyama işlemine fazladan bir adım ekler ve biraz daha zaman alır.

Astar Boya Ne Zaman Kullanılır?

Gözenekli duvarlar ve tavanlarda: Bir yüzey ne kadar gözenekli olursa, gözeneklerine boya çekme olasılığı o kadar yüksektir. Bu, düzensiz bir bitişe yol açar; tam olarak ne istemiyoruz . Çok gözenekli olduğu bilinen çıplak ahşap ve yeni takılmış alçıpan gibi yüzeylerde astarı atlamayın.Parlak bir yüzeyle çalışıyorsanız, astar boyası da faydalı olabilir. Bunlar, boyanın kilitlenmesi için daha zor olma eğilimindedir, ancak hafif bir zımparalama ve bir kat astar boya, boyanın yapışmasına yardımcı olmak için hile yapmalıdır.

Radyatör boyamak mı? Astar boya, paslı radyatör parçalarının iyi korunmasını sağlamak için çok önemlidir. Ayrıca, boyanın geri kalanının üzerine yapışması için sağlam bir taban sunar. Koyu renkten açık renge geçiş yaparken: Koyu renkli yüzeye, tonlamak için iki kat beyaz astar boya uygulayın. Yüzey lekeleriyle mi uğraşıyorsunuz? Astar boyası, güzel boya işinizin parlamasını kolaylaştırarak bunları hemen kaplayabilir. Yine de boyamadan önce duvarlarınızı temizlemeniz gerekiyor. 

Astar Boya Nasıl Kullanılır?

Astar boya uygulamak zor bir iş değildir. Astar boya uygulaması sırasında dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:


•    Alanınızı koruyarak alanınızı hazırlayın: Mobilyaları yoldan kaldırın (veya mümkünse odanın dışına) ve üzerini toz örtüleriyle örtün. Döşemeyi bir kanvas levha ile örtün.
•    Duvarınızda herhangi bir delik ve çatlak olup olmadığını kontrol edin. Bunları doldurun ve kuruduktan sonra zımparalayın.
•    Bir parça ince zımpara kağıdı ile soyulan sıva veya pul pul boya ile uğraşın.
•    Duvarlarınızı sabun ve ılık su karışımıyla silin. Herhangi bir gres veya kir, astar boyanın olması gerektiği gibi yapışmamasına neden olacaktır. Sabunu durulayın.
•    Astarlamayı planlamadığınız tüm parçaları maskeleme bandıyla kapatın.
•    Astar boya uygulama zamanı. Tencereyi karıştırın ve astarınızı bir boya tepsisine dökün.
•    Uygulama süreci boyama ile hemen hemen aynıdır. İlk olarak, duvarlarınızın daha önceki devasa temizlik seansınızdan dolayı kuruduğundan emin olun. Ardından, astarınızı renkli kaplama için yaptığınız gibi yuvarlayın veya fırçalayın. Kenarlar için bir boya fırçası ve daha büyük merkez için bir rulo kullanmanızı öneririz.
•    Renkli kaplamaya ulaşmadan önce astar boyanızı kurumaya bırakın.

Copyright © 2024 İkmal Online | Endüstriyel Yapı Market